Bij frituren worden visfilets, moten vis of kleine vissen in een beslag of met een paneerlaagje bruin gebakken in olie of frituurvet. Dit is wel een wat vettere bereidingswijze, omdat het beslag of het paneerlaagje tijdens het frituren vet opzuigt. Maar hoe heter de olie of het frituurvet, hoe sneller de vis krokant en gaar is en hoe minder vet wordt opgezogen.
Verhit olie of frituurvet in een diepe frituurpan tot 180 °C. Bij grotere stukken vis kan de temperatuur iets minder heet (170 °C) anders is de vis bruin voordat deze gaar is. Gebruik olie of vloeibaar frituurvet. Deze bevatten veel onverzadigde vetzuren en zijn daarom gezonder dan vast frituurvet, dat veel verzadigd vet bevat. De pan moet ongeveer voor de helft met olie gevuld zijn. Leg de vis voorzichtig in de hete olie. Afhankelijk van de dikte van de vis duurt het 5 tot 8 minuten voor de vis gaar is.
Krokant laagje
Voor een krokant korstje kan je de vis voor het frituren wentelen door bijvoorbeeld:
Bron: Nederlands Visbureau
Vishandel W.J. Zwaan
Kievit 2
3752 PJ Bunschoten-Spakenburg
033 2987495
0622900381 (Lammert)
0612943605 (Harald)
KvK 81684509
Dinsdag |
Nijverdal |
Marktplein |
09:00-18:00 |
Woensdag |
Vriezeveen Zwolle-Zuid |
Titanusplein Van de Capellestr |
08:30-13:00 08:30-13:00 |
Donderdag |
Hellendoorn Almelo |
Schapenmarkt Waagplein |
08:30-13:00 08:30-14:00 |
Vrijdag |
Nieuw-Heeten Twello Haarle |
Dorpsplein Marktplein Kerk |
10:00-14:00 12:00-17:00 15:00-18:00 |
Zaterdag |
Ede Nijverdal |
Marktplein Marktplein |
08:30-17:00 10:00-17:00 |